Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Merk

Hennepolie kopen? VitAdvice hennepolie expert

Wat zijn de voordelen van het gebruik van hennep olie?

Hennepolie wordt vaak geprezen om zijn mogelijke gezondheidsvoordelen, die onder meer het volgende omvatten:

 1. Ontstekingsremmende eigenschappen: Hennepolie kan ontstekingen verminderen door het immuunsysteem te reguleren en ontstekingsreacties in het lichaam te verminderen.
 2. Pijnverlichting: Hennepolie kan helpen bij het verlichten van pijn en stijfheid door de ontsteking te verminderen en de bloedstroom te verbeteren.
 3. Stress- en angstverlichting: Hennepolie kan angst verminderen en stresssymptomen verminderen door de cortisolspiegel te verlagen.
 4. Verbeterde hartgezondheid: Hennepolie kan de gezondheid van het hart verbeteren door het cholesterolgehalte en de bloeddruk te verlagen.
 5. Mogelijke neuroprotectieve eigenschappen: Hennepolie kan mogelijk de gezondheid van het zenuwstelsel beschermen en cognitieve functies verbeteren.

Het is echter belangrijk op te merken dat er nog meer onderzoek nodig is om deze potentiële voordelen volledig te begrijpen en te bevestigen. Raadpleeg daarom altijd een arts voordat je hennepolie of andere supplementen gebruikt.

Wat is hennep olie en waarvoor wordt het gebruikt?

Hennepolie, ook wel bekend als hennepzaadolie, wordt geproduceerd uit de zaden van de hennepplant (Cannabis sativa). Het is een voedingsrijk voedingssupplement dat vaak wordt gebruikt vanwege zijn gezondheidsvoordelen. Hennepolie bevat geen THC, het psychoactieve bestanddeel in cannabis, en heeft geen bedwelmende effecten. In plaats daarvan bevat het gezonde vetten, eiwitten, vitamines en mineralen. Hennepolie wordt soms ook gebruikt als ingrediënt in cosmetica en verzorgingsproducten vanwege de vochtinbrengende en verzachtende eigenschappen. Een populaire hennepolie is onze Terrasana Raw hennepolie

Word je high van het gebruik van hennep olie?

Nee, je wordt niet high van het gebruik van hennep olie. Hennep olie wordt gewonnen uit hennepzaden en bevat doorgaans geen THC, het psychoactieve bestanddeel dat verantwoordelijk is voor de 'high' die geassocieerd wordt met het gebruik van cannabis. Hennep olie kan wel sporen van THC bevatten, maar deze hoeveelheden zijn over het algemeen zo laag dat ze geen psychoactieve effecten veroorzaken. Het is belangrijk op te merken dat hennep olie en CBD-olie verschillende producten zijn. CBD-olie wordt gewonnen uit de bloemtoppen en bladeren van hennep- of cannabisplanten en kan wel sporen van THC bevatten. Het is mogelijk dat het gebruik van CBD-olie, afhankelijk van de dosering en de persoon, enige invloed heeft op de mentale toestand van een persoon.

Hoe gebruik ik hennep olie en in welke vormen is het verkrijgbaar?

Hennepolie is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder vloeibare olie, capsules en in huidverzorgingsproducten. Hieronder vind je meer informatie over hoe je hennepolie kunt gebruiken:

 • Vloeibare olie: Hennepolie kan worden gebruikt als een aanvulling op je dieet. Het kan worden toegevoegd aan smoothies, salades, sauzen en dressings. Het wordt aanbevolen om niet meer dan 1-2 eetlepels per dag te gebruiken. Hennepolie kan ook uitwendig worden gebruikt op de huid om een ​​gezonde huid te bevorderen en ontstekingen te verminderen.
 • Capsules: Hennepolie is verkrijgbaar in capsulevorm, die je gemakkelijk kunt innemen met water. Het voordeel van het gebruik van capsules is dat je de dosering gemakkelijk kunt controleren.
 • Huidverzorgingsproducten: Hennepolie wordt ook veel gebruikt in huidverzorgingsproducten, zoals crèmes en lotions, vanwege de ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen.

Het is belangrijk om altijd de aanwijzingen op de verpakking te volgen en je te houden aan de aanbevolen dosering. Het is ook aan te raden om eerst met een arts te overleggen voordat je hennepolie gaat gebruiken, met name als je momenteel medicijnen gebruikt.

Zijn er bijwerkingen of risico's verbonden aan het gebruik van hennep olie?

Hoewel hennepolie over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen en risico's verbonden aan het gebruik ervan, waaronder:

 1. Maagklachten: het kan leiden tot milde maagklachten, zoals misselijkheid, braken en diarree.
 2. Interactie met medicijnen: hennepolie kan interageren met bepaalde medicijnen, zoals bloedverdunners, antidepressiva en medicijnen voor hoge bloeddruk. Raadpleeg daarom altijd een arts voordat je hennepolie gaat gebruiken als je al medicijnen gebruikt.
 3. Allergische reacties: sommige mensen kunnen allergische reacties ervaren, waaronder huiduitslag, jeuk en zwelling.
 4. Risico op vervuiling: als hennepolie niet op de juiste manier is geproduceerd, kan het verontreinigd zijn met zware metalen en pesticiden. Het is daarom belangrijk om alleen hennepolie te kopen van gerenommeerde merken die hun producten grondig testen op verontreinigingen.

Het is ook belangrijk op te merken dat hennepolie afkomstig is van de hennepplant, die verwant is aan de marihuanaplant. In tegenstelling tot marihuana bevat hennep echter slechts zeer kleine hoeveelheden van de psychoactieve stof THC, die verantwoordelijk is voor het "high" gevoel. Het gebruik van hennepolie zal daarom niet leiden tot een high of een veranderde mentale toestand.

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen