Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Merk

Artemisinine kopen? Vitadvice artemisinine expert

Wat zijn de voordelen van het gebruik van artemisinine voor de gezondheid?

Artemisinine wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van malaria, waarbij het kan helpen om de hoeveelheid parasieten in het lichaam te verminderen. Dit kan symptomen zoals koorts, hoofdpijn en koude rillingen verminderen en voorkomen dat de infectie zich verspreidt en schade aan de organen veroorzaakt.

Er zijn echter ook studies die suggereren dat artemisinine andere gezondheidsvoordelen kan hebben. Sommige van deze voordelen zijn:

  1. Kankerbestrijding: In laboratoriumonderzoek heeft artemisinine aangetoond dat het in staat is om kankercellen te doden en tumorgroei te remmen. Er zijn ook klinische onderzoeken gaande om de effectiviteit van artemisinine bij de behandeling van verschillende vormen van kanker te onderzoeken.
  2. Ontstekingsremmende eigenschappen: Artemisinine kan ontstekingen in het lichaam verminderen en helpen bij de behandeling van ontstekingsziekten zoals artritis.
  3. Anti-virale eigenschappen: Sommige studies suggereren dat artemisinine effectief kan zijn bij de behandeling van virale infecties zoals hepatitis B en C, influenza en HIV.

Het is belangrijk op te merken dat veel van deze gezondheidsvoordelen nog in de onderzoeksfase zijn en er meer onderzoek nodig is om de effectiviteit en veiligheid van artemisinine bij deze toepassingen te bevestigen. Artemisinine mag alleen worden gebruikt onder medisch toezicht en de dosering en duur van de behandeling moeten worden bepaald door een arts.

Wat is artemisinine en waar wordt het voor gebruikt?

Artemisinine is een stof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Artemisia Annua plant. Het wordt voornamelijk gebruikt als een behandeling tegen malaria, maar er zijn ook studies die suggereren dat het kan helpen bij andere gezondheidsproblemen, zoals kanker, ontstekingen en virale infecties.

Artemisinine werkt door het verminderen van de hoeveelheid parasieten in het lichaam, wat het belangrijkste doel is bij de behandeling van malaria. Het wordt meestal in combinatie met andere medicijnen gebruikt om de effectiviteit te verbeteren en resistentie tegen de medicijnen te verminderen.

Hoewel artemisinine voornamelijk wordt gebruikt als antimalariamiddel, zijn er ook andere toepassingen onderzocht. Bijvoorbeeld, het wordt onderzocht als een mogelijke behandeling voor kanker vanwege zijn potentieel om kankercellen te doden en de bloedtoevoer naar tumoren te verminderen. Het is echter belangrijk op te merken dat deze toepassingen nog in de onderzoeksfase zijn en er meer onderzoek nodig is om de effectiviteit en veiligheid te bepalen.

Hoe wordt artemisinine ingenomen en in welke vormen is het verkrijgbaar?

Artemisinine is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder tabletten, capsules, injecties en als onderdeel van combinatietherapieën met andere antimalariamedicijnen.

Artemisinine wordt meestal oraal ingenomen als tablet of capsule. De dosering en duur van de behandeling variëren afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld en de vorm van het medicijn. Voor de behandeling van malaria wordt het vaak ingenomen in combinatie met andere antimalariamedicijnen. Een voorbeeld van een Artemisinine tablet is onze Zonnegoed Artemisia complex tabs

Injecteerbare artemisinine is ook beschikbaar, maar wordt meestal alleen gebruikt in gevallen van ernstige malaria, zoals bij patiënten die niet in staat zijn om pillen in te nemen.

Het is belangrijk om artemisinine alleen te gebruiken onder medisch toezicht en de dosering en duur van de behandeling te volgen die door de arts is voorgeschreven. Zelfmedicatie kan gevaarlijk zijn, vooral omdat artemisinine niet geschikt is voor iedereen en bijwerkingen kan veroorzaken bij verkeerd gebruik.

Zijn er bijwerkingen of risico's verbonden aan het gebruik van artemisinine?

Artemisinine wordt over het algemeen goed verdragen bij de juiste dosering en toedieningswijze. Bijwerkingen zijn zeldzaam en meestal mild.

Sommige bijwerkingen die zijn gemeld bij het gebruik van artemisinine kunnen zijn: duizeligheid, vermoeidheid, misselijkheid, braken, diarree, verminderde eetlust en spierpijn.

Artemisinine mag niet worden gebruikt door mensen met een allergie voor de stof, en het mag niet worden gebruikt door zwangere vrouwen, omdat het mogelijk schadelijk kan zijn voor de ontwikkeling van de foetus.

Er zijn ook enkele zorgen over resistentie tegen artemisinine, wat kan optreden als het medicijn verkeerd wordt gebruikt of overmatig wordt gebruikt. Daarom is het belangrijk om artemisinine alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts en niet om zelfmedicatie te doen.

Artemisinine kan ook interageren met andere medicijnen, vooral met medicijnen die worden gebruikt om hartaandoeningen en hoge bloeddruk te behandelen. Het is daarom belangrijk om een arts te raadplegen voordat je begint met het gebruik van artemisinine of andere medicijnen of supplementen.

Is artemisinine veilig om te gebruiken in combinatie met andere medicijnen of supplementen?

Artemisinine kan interageren met andere medicijnen en supplementen, waardoor het belangrijk is om voorzichtig te zijn bij het combineren van artemisinine met andere medicijnen of supplementen. Mensen die andere medicijnen of supplementen gebruiken, dienen hun arts te raadplegen voordat ze artemisinine innemen.

Er zijn enkele medicijnen die niet veilig zijn om te combineren met artemisinine, waaronder medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk en hartaandoeningen, evenals sommige antidepressiva en antipsychotica. Het is belangrijk om een arts te raadplegen voordat je begint met het gebruik van artemisinine als je al medicijnen gebruikt.

Artemisinine mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap, omdat het mogelijk schadelijk kan zijn voor de ontwikkeling van de foetus. Vrouwen die zwanger zijn of van plan zijn zwanger te worden, dienen hun arts te raadplegen voordat ze artemisinine gaan gebruiken.

Het is belangrijk om artemisinine alleen te gebruiken onder medisch toezicht en de dosering en duur van de behandeling te volgen die door de arts is voorgeschreven. Zelfmedicatie kan gevaarlijk zijn, vooral omdat artemisinine niet geschikt is voor iedereen en bijwerkingen kan veroorzaken bij verkeerd gebruik.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen