Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Merk

Ginkgo kopen? Vitadvice Ginkgo expert

Wat zijn de mogelijke voordelen van het gebruik van Ginkgo?

Ginkgo wordt al lang gebruikt vanwege de medicinale eigenschappen en er zijn veel potentiële voordelen van het gebruik van Ginkgo. Hier zijn enkele mogelijke voordelen:

 1. Verbeterde cognitieve functie: Ginkgo kan de bloedtoevoer naar de hersenen verbeteren, wat kan leiden tot een verbeterde cognitieve functie, geheugen en concentratie.
 2. Vermindering van angst en depressie: Ginkgo kan angst en depressie verminderen door het niveau van neurotransmitters, zoals serotonine, te verhogen.
 3. Verbetert de bloedcirculatie: Ginkgo kan de bloedcirculatie in het lichaam verbeteren, waardoor het bloed beter kan stromen en de zuurstofvoorziening naar de weefsels wordt verbeterd.
 4. Vermindering van de symptomen van astma: Ginkgo kan helpen bij het verminderen van de symptomen van astma, zoals kortademigheid, door de ontsteking te verminderen en de luchtwegen te ontspannen.
 5. Vermindert de symptomen van de ziekte van Raynaud: Ginkgo kan helpen bij het verminderen van de symptomen van de ziekte van Raynaud, een aandoening waarbij de bloedtoevoer naar de ledematen wordt beperkt.
 6. Verbetering van de seksuele functie: Ginkgo kan helpen bij het verbeteren van de seksuele functie, waaronder het vermogen om een erectie te krijgen en te behouden.
 7. Bescherming tegen oxidatieve stress: Ginkgo heeft antioxidante eigenschappen en kan helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen die schade aan de cellen en weefsels van het lichaam kunnen veroorzaken.

Een populair voedingssupplement is bijvoorbeeld onze Hanoju Ginkgo biloba extract

Het is echter belangrijk op te merken dat de effecten van Ginkgo op de gezondheid nog niet volledig zijn onderzocht en dat er meer onderzoek nodig is om de volledige omvang van de potentiële voordelen vast te stellen. Het is ook belangrijk om op te merken dat Ginkgo-supplementen niet bedoeld zijn als vervanging voor medische behandeling en dat het altijd belangrijk is om een arts te raadplegen voordat je supplementen gaat gebruiken.

Wat is Ginkgo en waar wordt het voor gebruikt?

Ginkgo, ook bekend als Ginkgo biloba, is een boomsoort die afkomstig is uit China en een van de oudste boomsoorten ter wereld is. Het wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege de medicinale eigenschappen van de bladeren. De bladeren van de Ginkgo-boom worden gebruikt voor de productie van supplementen, tincturen en extracten.

Ginkgo wordt gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder het verbeteren van de hersenfunctie, het verminderen van angst en depressie, het verbeteren van de bloedcirculatie, het behandelen van oorsuizen, het verminderen van de symptomen van astma en het verbeteren van de seksuele functie. Ginkgo-extract wordt ook vaak gebruikt als een natuurlijk middel om de cognitieve functie te verbeteren, het geheugen te verbeteren en de symptomen van dementie en de ziekte van Alzheimer te verminderen. Bovendien wordt Ginkgo vaak gebruikt als een antioxidantrijk supplement om de gezondheid van de ogen, huid en het immuunsysteem te verbeteren.

Hoe gebruik ik Ginkgo-supplementen?

Ginkgo-supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder tabletten, capsules en vloeistoffen. De aanbevolen dosering van Ginkgo-supplementen kan variëren afhankelijk van de leeftijd, gezondheid en het doel van het gebruik. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen en eventuele instructies van de arts op te volgen.

Ginkgo-supplementen moeten bij voorkeur worden ingenomen met voedsel om de opname te verbeteren en eventuele maagklachten te voorkomen. Het is ook belangrijk om de dosering niet te overschrijden en om eventuele bijwerkingen in de gaten te houden.

Ginkgo kan enkele weken tot maanden duren voordat de voordelen merkbaar zijn. Het wordt aanbevolen om het supplement regelmatig in te nemen om de beste resultaten te bereiken. Het is belangrijk om op te merken dat Ginkgo-supplementen niet bedoeld zijn als vervanging voor medische behandeling en dat het altijd belangrijk is om een arts te raadplegen voordat je supplementen gaat gebruiken.

Zijn er bijwerkingen of risico's verbonden aan het gebruik van Ginkgo?

Ja, er zijn enkele bijwerkingen en risico's verbonden aan het gebruik van Ginkgo. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden:

 1. Maagklachten: Ginkgo kan maagklachten veroorzaken bij sommige mensen, vooral als het op een lege maag wordt ingenomen. Het wordt daarom aanbevolen om Ginkgo-supplementen met voedsel in te nemen.
 2. Hoofdpijn: Sommige mensen kunnen hoofdpijn ervaren na het innemen van Ginkgo-supplementen.
 3. Allergische reacties: Mensen met een allergie voor Ginkgo of aanverwante planten kunnen allergische reacties ervaren, zoals huiduitslag, jeuk en ademhalingsproblemen.
 4. Bloedingen: Ginkgo kan de bloedstolling vertragen, dus mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken of die een bloedingsstoornis hebben, moeten voorzichtig zijn met het gebruik van Ginkgo.
 5. Interactie met medicijnen: Ginkgo kan de werking van sommige medicijnen beïnvloeden, waaronder bloedverdunners, antidepressiva, anticonvulsiva en sommige hartmedicijnen. Het is belangrijk om een arts te raadplegen voordat je Ginkgo-supplementen gaat gebruiken als je medicijnen gebruikt.

Het is altijd belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en eventuele bijwerkingen of risico's met een arts te bespreken voordat je Ginkgo-supplementen gaat gebruiken. Het is ook belangrijk om alleen Ginkgo-supplementen te kopen van een gerenommeerde leverancier om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

Is Ginkgo veilig om te gebruiken in combinatie met andere medicijnen of supplementen?

Ginkgo kan de werking van sommige medicijnen en supplementen beïnvloeden, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het combineren van Ginkgo met andere medicijnen of supplementen.

Ginkgo kan bijvoorbeeld de werking van bloedverdunnende medicijnen versterken, wat kan leiden tot een verhoogd risico op bloedingen. Mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken, zoals aspirine, warfarine of heparine, moeten daarom voorzichtig zijn met het gebruik van Ginkgo en dit alleen doen onder toezicht van een arts.

Ginkgo kan ook interageren met antidepressiva, anticonvulsiva, hartmedicijnen en sommige andere medicijnen. Daarom is het belangrijk om een arts te raadplegen voordat je Ginkgo-supplementen gaat gebruiken als je medicijnen gebruikt.

Bovendien kan Ginkgo de werking van sommige supplementen beïnvloeden, waaronder vitamine E, knoflook, gember en ginseng. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het combineren van Ginkgo met andere supplementen en dit alleen te doen onder toezicht van een arts.

Het is altijd belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en eventuele bijwerkingen of risico's met een arts te bespreken voordat je Ginkgo-supplementen gaat gebruiken.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen