Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Merk

Graviola kopen? Vitadvice Graviola expert

Wat zijn de voordelen van het gebruik van graviola?

Er is nog steeds wetenschappelijk onderzoek nodig om de potentiële voordelen van graviola verder te onderzoeken en te bevestigen. Sommige onderzoeken hebben echter gesuggereerd dat graviola enkele gezondheidsvoordelen kan hebben vanwege de aanwezige voedingsstoffen en antioxidanten. Hieronder volgen enkele mogelijke voordelen van het gebruik van graviola:

 1. Ontstekingsremmende eigenschappen: Graviola bevat verschillende stoffen die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Dit kan gunstig zijn bij de behandeling van ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals artritis en inflammatoire darmziekte.
 2. Antioxidantactiviteit: Graviola bevat verschillende antioxidanten, waaronder vitamine C, vitamine E en beta-caroteen, die kunnen helpen bij het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen in het lichaam. Dit kan helpen bij het verminderen van oxidatieve stress en het voorkomen van verschillende chronische ziekten.
 3. Antikanker eigenschappen: Sommige studies hebben aangetoond dat graviola eigenschappen heeft die kunnen helpen bij het bestrijden van kanker. Het zou kunnen helpen bij het verminderen van de groei van kankercellen en het bevorderen van apoptose, een proces waarbij beschadigde of abnormale cellen zichzelf vernietigen.
 4. Verbetering van de spijsvertering: Graviola kan helpen bij de verlichting van maag- en darmproblemen, zoals maagzweren, diarree en constipatie.
 5. Versterking van het immuunsysteem: De voedingsstoffen in graviola kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het beschermen tegen infecties en ziekten.

Het is echter belangrijk op te merken dat meer onderzoek nodig is om de potentiële gezondheidsvoordelen van graviola verder te onderzoeken en te bevestigen. Raadpleeg een arts voordat je graviola gebruikt als voedingssupplement of als onderdeel van een behandelplan voor een gezondheidsprobleem.

Wat is graviola en waar wordt het voor gebruikt?

Graviola, ook bekend als zuurzak of soursop, is een groenblijvende boom die inheems is in Zuid- en Midden-Amerika, het Caribisch gebied en delen van Afrika. De vrucht van de graviolaboom is groot en heeft een stekelige schil en zacht, wit vruchtvlees met een zoetzure smaak.

Graviola wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder traditionele medicijnen. Het sap, de bladeren, de schors en de wortels van de graviolaboom worden allemaal gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, zoals koorts, hoest, artritis, infecties, maagproblemen en huidproblemen. Graviola wordt ook vaak gebruikt als een natuurlijk voedingssupplement vanwege zijn hoge gehalte aan antioxidanten. Vitadvice verkoopt ook Graviola in de vorm van sap, dit is namelijk onze Hanoju Bio Graviola sap. Er zijn echter nog steeds wetenschappelijke studies nodig om de potentiële gezondheidsvoordelen van graviola verder te onderzoeken en te bevestigen.

Hoe gebruik ik graviola en in welke vormen is het verkrijgbaar?

Graviola is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder supplementen, thee, sappen en verse of gedroogde vruchten. Hieronder volgen enkele manieren om graviola te gebruiken:

 1. Graviola-supplementen: Graviola-supplementen zijn verkrijgbaar in capsule- of tabletvorm. De aanbevolen dosering en gebruiksinstructies kunnen variëren afhankelijk van het product en de specifieke behoeften van een persoon. Het is belangrijk om de instructies op het label te volgen of advies in te winnen bij een zorgverlener voordat je graviola-supplementen gaat gebruiken.
 2. Graviolatee: Graviolatee kan worden gemaakt van de bladeren van de graviolaplant. Gedroogde bladeren kunnen worden gekocht bij gezondheidswinkels of online. Om graviolatee te maken, kook je water en voeg je enkele gedroogde graviolablaadjes toe. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten trekken en zeef dan de thee voordat je deze drinkt.
 3. Graviolasap: Graviolasap is verkrijgbaar in flessen in de meeste supermarkten en gezondheidswinkels. Het kan worden gebruikt als een verfrissend drankje en kan ook worden gebruikt als ingrediënt in smoothies en andere dranken.
 4. Verse of gedroogde graviolavruchten: Verse of gedroogde graviolavruchten kunnen worden gekocht bij sommige gezondheidswinkels of online. De vruchten kunnen worden gebruikt als ingrediënt in smoothies, desserts en andere gerechten.

Het is belangrijk om de aanbevolen dosering en gebruiksinstructies te volgen bij het gebruik van graviola in welke vorm dan ook. Raadpleeg altijd een zorgverlener voordat je graviola gebruikt als onderdeel van een behandeling voor een gezondheidsprobleem.

Zijn er bijwerkingen of risico's verbonden aan het gebruik van graviola? 

Er zijn enkele mogelijke bijwerkingen en risico's verbonden aan het gebruik van graviola, vooral bij langdurig of overmatig gebruik. Hieronder vind je enkele van de mogelijke bijwerkingen en risico's:

 1. Neurologische effecten: Er zijn meldingen geweest van neurologische bijwerkingen, zoals tremoren en parkinsonisme-achtige symptomen, bij mensen die graviola hebben gebruikt. Dit is mogelijk te wijten aan de aanwezigheid van een natuurlijke chemische stof genaamd annonacine in de plant.
 2. Levertoxiciteit: Er zijn ook meldingen geweest van levertoxiciteit bij mensen die graviola hebben gebruikt. Dit kan te wijten zijn aan de aanwezigheid van bepaalde alkaloïden in de plant.
 3. Interacties met medicijnen: Graviola kan interageren met sommige medicijnen, zoals bloedverdunners, antidepressiva en bloeddrukverlagende medicijnen. Het is belangrijk om een zorgverlener te raadplegen voordat je graviola gaat gebruiken als onderdeel van een behandeling, vooral als je andere medicijnen gebruikt.
 4. Allergische reacties: Sommige mensen kunnen allergische reacties ervaren bij het gebruik van graviola, vooral bij langdurig of overmatig gebruik.

Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en eventuele bijwerkingen of gezondheidsproblemen te melden aan een zorgverlener. Raadpleeg altijd een zorgverlener voordat je graviola gebruikt als onderdeel van een behandeling voor een gezondheidsprobleem.

Is graviola veilig om te gebruiken in combinatie met andere medicijnen of supplementen?

Graviola kan interageren met sommige medicijnen, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn en een zorgverlener te raadplegen voordat je graviola gaat gebruiken in combinatie met andere medicijnen of supplementen.

Graviola kan bijvoorbeeld de bloeddruk verlagen en kan dus interageren met bloeddrukverlagende medicijnen. Het kan ook interageren met bloedverdunners en antidepressiva. Het is belangrijk om een zorgverlener te raadplegen voordat je graviola gaat gebruiken als onderdeel van een behandeling, vooral als je andere medicijnen gebruikt.

Bovendien is het belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en eventuele bijwerkingen of gezondheidsproblemen te melden aan een zorgverlener. Het is ook belangrijk om graviola alleen te gebruiken als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl, en niet als vervanging voor medische behandeling of medicijnen.

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen