Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Merk

Vorm

Toon meerminder

Magnesium kopen? Vitadvice magnesium expert

Waar is magnesium eigenlijk goed voor?

Magnesium is een mineraal dat essentieel is voor de gezondheid. Het speelt een belangrijke rol in vele lichaamsfuncties, waaronder de botgezondheid, hartgezondheid, energieproductie, spieren en zenuwen en het stressmanagement. Een tekort aan magnesium uit zich vaak in de vorm van; vermoeidheid, spierkrampen, hoofdpijn en angst. Dan komt nog de vraag, welke vorm van magnesium is geschikt voor mij? Er zijn verschillende vormen van magnesium die vitadvice aanbiedt. 

De verschillende soorten magnesium en de dosering

Magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat zijn verschillende vormen van magnesium die als supplementen worden gebruikt om het magnesiumgehalte in het lichaam aan te vullen.

Magnesiumcitraat: Dit is een vorm van magnesium die aan citroenzuur is gebonden en een van de meest bio-beschikbare vormen van magnesium is. Het wordt beschouwd als een milde vorm van magnesium en heeft weinig bijwerkingen.

Magnesiumbisglycinaat: Dit is een vorm van magnesium die is gebonden aan de aminozuur glycine. Het wordt beschouwd als een hoogwaardige vorm van magnesium die zeer goed wordt opgenomen door het lichaam en weinig bijwerkingen heeft.

De hoeveelheid magnesium die je nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder leeftijd, geslacht, activiteitsniveau en gezondheidstoestand.

Volgens de Europese Voedsel- en Warenautoriteit (EFSA) zijn de volgende dagelijkse aanbevolen hoeveelheden magnesium voor volwassenen:

  • Mannen: 400-420 mg/dag
  • Vrouwen: 310-320 mg/dag
  • Zwangere vrouwen: 350-400 mg/dag
  • Borstvoedende vrouwen: 310-360 mg/dag

Het is belangrijk op te merken dat deze aanbevelingen als richtlijn dienen en dat de specifieke behoefte aan magnesium kan variëren afhankelijk van de gezondheidstoestand en het dieet van een persoon.

Eventuele bijwerkingen bij het nemen van magnesium

Magnesiumsupplementen worden meestal goed verdragen, maar het nemen van te veel magnesium kan leiden tot bijwerkingen. Enkele van de mogelijke bijwerkingen van het nemen van te veel magnesium zijn:

  • Diarree en darmkrampen
  • Misselijkheid en braken
  • Vermoeidheid en zwakte
  • Een onregelmatige of trage hartslag
  • Lage bloeddruk
  • Verwardheid en spierzwakte

Mensen met nierproblemen of nierfalen moeten voorzichtig zijn met het nemen van magnesiumsupplementen, omdat een teveel aan magnesium de nierfunctie kan verslechteren. Bovendien kunnen bepaalde medicijnen, zoals antibiotica en diuretica, de magnesiumabsorptie verminderen, waardoor het risico op magnesiumtekort toeneemt. 

Welke soorten magnesium biedt Vitadvice aan? 

Vitadvice biedt verschillende soorten magnesium aan. Dit komt in tabletten, de New care Magnesium 120 caps. in sticks, de New care magnesium sticks. Deze sticks bevatten geen gluten, gist, lactose of conserveringsmiddelen. Ook kun je ze makkelijk meenemen en wordt het zonder water opgenomen in de mond. En als laatste de New care Magnesium olieBlijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen