Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Merk

Vorm

Kalium kopen? Vitadvice kalium expert

Waar is kalium precies goed voor? 

Kalium is een mineraal en elektrolyt dat essentieel is voor een goede werking van het lichaam. Het is betrokken bij tal van processen in het lichaam, zoals het reguleren van de vochtbalans, het handhaven van de bloeddruk, het overbrengen van zenuwimpulsen en het samentrekken van de spieren, waaronder het hart. Kalium is ook belangrijk voor het handhaven van een gezond zuur-base-evenwicht en het bevorderen van een gezonde stofwisseling. Het is daarom essentieel voor een goede algehele gezondheid en welzijn.

Tekort aan kalium?

Een tekort aan kalium, ook wel hypokaliëmie genoemd, kan verschillende symptomen veroorzaken. Enkele van de veel voorkomende symptomen van een kaliumtekort zijn: spierzwakte, vermoeidheid, duizeligheid, verstopping, lage bloeddruk en prikkelbaarheid. Vitadvice biedt verschillende tabletten aan, waaronder de Pfluger Kalium chloratum 4 D6 Schussler en de Pfluger Kalium sulfuricum 6 D6 Schussler

De dagelijkse hoeveelheid Kalium 

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kalium varieert afhankelijk van de leeftijd en het geslacht van een persoon. Hieronder vind je enkele richtlijnen voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kalium:

  • Kinderen van 1-3 jaar: 3.000 mg per dag
  • Kinderen van 4-8 jaar: 3.800 mg per dag
  • Kinderen van 9-13 jaar: 4.500 mg per dag
  • Tieners van 14-18 jaar: 4.700 mg per dag
  • Volwassenen van 19 jaar en ouder: 4.700 mg per dag

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen