Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

Slimme keuzes maken: Tips voor het kiezen van de beste voedingssupplementen

Geplaatst op 11-04-2023

Natuurlijke voedingssupplementen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl en een evenwichtig dieet. Maar hoe kies je de juiste supplementen? Hieronder vind je enkele tips om je te helpen bij het kiezen van voedingssupplementen die passen bij jouw persoonlijke behoeften.

Praat met een zorgverlener

Voordat je begint met het nemen van voedingssupplementen, is het belangrijk om met een zorgverlener te praten. Een zorgverlener kan je helpen bepalen welke supplementen geschikt zijn voor jou, op basis van je medische geschiedenis, huidige gezondheidstoestand, de dosering, mogelijke bijwerkingen, eventuele medicatie en alternatieven die je gebruikt.

Kies voor kwaliteit

Kies voor supplementen van een gerenommeerd merk dat kwalitatief hoogwaardige ingrediënten gebruikt en dat een goede reputatie heeft op het gebied van productie en veiligheid. Zoek naar supplementen die zijn getest door onafhankelijke organisaties zoals de US Pharmacopeia (USP) of ConsumerLab.com. Er zijn verschillende redenen waarom het kiezen van hoge kwaliteit voedingssupplementen erg belangrijk zijn, zoals voor de veiligheid, effectiviteit, bio-beschikbaarheid, geen schadelijke toevoegingen en betrouwbaarheid. 

Kies de juiste vorm

Er zijn verschillende vormen van voedingssupplementen beschikbaar, waaronder tabletten, capsules, vloeistoffen en poeders. Kies de vorm die het beste past bij jouw persoonlijke voorkeuren en gemakkelijk te gebruiken is. Bijvoorbeeld, als je moeite hebt met het slikken van tabletten, kan een vloeibare of poedervormige supplement een betere optie zijn. Daarnaast neemt de opneembaarheid van het supplement toe en het is een stuk makkelijker.

Kies voor de juiste dosering

Het is belangrijk om de juiste dosering van een supplement te nemen, zoals aangegeven op het etiket of zoals voorgeschreven door je zorgverlener. Het is niet aan te raden om meer dan de aanbevolen dosering te nemen, omdat dit schadelijk kan zijn voor je gezondheid.

Kies de juiste ingrediënten

Kies voor supplementen met ingrediënten die aansluiten bij jouw persoonlijke gezondheidsbehoeften. Bijvoorbeeld, als je een vegetariër bent, zoek dan naar supplementen die geschikt zijn voor vegetariërs. Als je allergieën hebt, vermijd dan supplementen met ingrediënten waar je allergisch voor bent.

Doe je onderzoek

Doe je eigen onderzoek voordat je voedingssupplementen koopt. Lees beoordelingen van andere gebruikers en onderzoek de ingrediënten en potentiële bijwerkingen van het supplement dat je wilt kopen.

Let op de kwaliteit van de verpakking

Kies voor supplementen die goed zijn verpakt en die beschermd zijn tegen licht, lucht en vocht. Supplementen die niet goed zijn verpakt, kunnen hun kracht verliezen en minder effectief worden.

Vermijd supplementen met toegevoegde suikers of kunstmatige ingrediënten

Vermijd supplementen met toegevoegde suikers of kunstmatige ingrediënten zoals kleurstoffen en smaakstoffen. Deze toevoegingen hebben geen enkele voedingswaarde en kunnen zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid.

Overweeg om een multivitamine te nemen

Als je moeite hebt om alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen via je dieet, overweeg dan om een multivitamine te nemen. Een multivitamine kan je helpen om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Wees voorzichtig met kruidensupplementen

Kruidensupplementen kunnen helpen bij verschillende gezondheidsproblemen, maar wees voorzichtig bij het kiezen van kruidensupplementen. Sommige kruiden kunnen namelijk interacties hebben met medicatie of bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg altijd je zorgverlener voordat je kruidensupplementen neemt.

Kies supplementen die passen bij je levensstijl

Als je een actieve levensstijl hebt, overweeg dan supplementen die je kunnen helpen om je prestaties te verbeteren, zoals eiwitsupplementen. Als je zwanger bent, overweeg dan supplementen die specifiek zijn ontworpen voor zwangere vrouwen.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat voedingssupplementen geen wondermiddel zijn en niet alle gezondheidsproblemen kunnen oplossen. Een gezond dieet en een gezonde levensstijl zijn de beste manieren om je gezondheid te verbeteren en te behouden. Als je twijfelt over welke supplementen geschikt zijn voor jou, raadpleeg dan altijd je zorgverlener.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen