Tot 30% korting Op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland boven €70,- (België €100,-)
Achteraf betalen op factuur

De voordelen van biologische producten

Geplaatst op 12-11-2021

Van voedsel en landbouw tot huidverzorging en textiel, wanneer je kiest voor biologisch ondersteun je de hoogste normen voor dierenwelzijn en biodiversiteit, de natuur en het milieu. Je neemt een levensstijl aan die beter is voor de planeet en voor jezelf. En als extraatje geeft deze keuze je een goed geweten!

Wat is biologisch eigenlijk?

Bij biologische producten doelen we op de manier waarop ze geproduceerd worden, want bij het productieproces wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het welzijn van mens en dier. Dieren krijgen veel meer ruimte dan in de gangbare veeteelt en in de landbouw wordt de natuurlijke kringloop in stand gehouden zonder gebruik van kunstmest. Er worden absoluut geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt bij de teelt en er vindt geen genetische modificatie plaats.

Intensieve landbouwpraktijken, met name het gebruik van pesticiden, zijn schadelijk voor dieren in het wild, zoals bijen, vogels en vlinders. Biologische landbouw biedt een alternatief. Op biologische boerderijen is het planten-, insecten- en vogelleven 50% overvloediger en op biologische boerderijen zijn er ongeveer 75% meer wilde bijen. Dit komt doordat biologische boeren minder bestrijdingsmiddelen gebruiken en wanneer wel dan alleen onder zeer beperkte omstandigheden. Biologische boeren vertrouwen op een heel ecosysteem om ongedierte onder controle te houden, waar dieren zoals kevers en vogels zich voeden met ongedierte zoals bladluizen en slakken.

Biologisch

Voordelen van biologische producten

Een Zweeds onderzoek toont aan dat je de effecten van biologisch eten al na een paar weken kunt meten. Je scheidt minder chemicaliën uit als je volledig biologisch eet dan wanneer je gangbaar eet. Over de langdurige effecten van biologisch eten is momenteel minder bekend, hier staat echter wel tegenover dat de mens al eeuwen biologisch eet. Maar laat een eventuele onwetendheid je niet weerhouden van biologisch snacken, het zorgt er in ieder geval voor dat er minder chemicaliën in je lichaam komen. Daarnaast loont het voor het klimaat als je een gangbaar product met een grote ecologische voetafdruk vervangt voor een product met een kleine voetafdruk.

Je maakt het verschil

Ook al zijn slechts een deel van je aankopen biologisch, het kan een groot verschil maken. De vraag naar meer biologisch voedsel betekent meer biologische boerderijen. Meer biologische boerderijen betekent minder pesticiden, meer dieren in het wild en meer dieren die volgens de allerhoogste normen worden gefokt. Biologisch voedsel is gemakkelijk verkrijgbaar in vrijwel elke supermarkt, je hoeft niet per se naar een lokale natuurvoedingswinkel.

Biologische voeding

Een van onze favoriete biologische voedingsmerken is TerrasanaZij willen als bedrijf een positieve impact maken voor een duurzame toekomst en een beter milieu. Het is hun missie om biologisch eten de normaalste zaak van de wereld te maken. Samen genieten van puur eten, bewuste keuzes maken en zorgen voor een duurzame toekomst.

Terrasana

Biologische cosmetica

Een biologisch schoonheidsproduct bevat ingrediënten die zijn geteeld op biologische boerderijen die volgens een strikte reeks normen werken om ervoor te zorgen dat hun ingrediënten en producten de gezondheid van dieren in het wild en de natuur, dieren, bodems en mensen ondersteunen.

Sante is een topmerk dat natuurlijke cosmetica levert. Dit uit Duitsland afkomstige merk zet zich in voor het milieu, de planeet, het dierenwelzijn en ook voor jou. Echte, ongecompliceerde natuurcosmetica met natuurlijke ingrediënten en gecertificeerd volgens de vastgestelde kwaliteitsnorm. Er worden puur natuurlijke geuren en geselecteerde biologische grondstoffen op basis van planten gebruikt. Echt natuurlijk - zonder compromissen.

SANTE Naturkosmetik

Benecos is van mening dat ingrediënten zoals minerale oliën, paraffines en siliconen de huid niet ten goede komen en gebruikt daarom alleen natuurlijke en biologische ingrediënten. Ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd op hun voedende en verzorgende werking voor je huid. Goed voor je huid en goed voor de planeet.

Biologische supplementen

Supplementen zijn, zoals hun naam al aangeeft ‘aanvullend’. Dat betekent dat je ze naast je gebruikelijke voedselinname moet gebruiken. Het zijn geen wonderpillen die het nuttigen van alle andere soorten van voedsel overbodig maken. Natuurlijke supplementen zijn supplementen met een biologische oorsprong, niet synthetisch of in de fabriek gemaakt. Het gaat onder meer om essentiële mineralen en vitaminen afkomstig uit zaden, planten, de zee en zelfs bijenkorven. De supplementen zijn te gebruiken als aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon, bij een dieet of tijdens een ontgiftingskuur.

Golden Naturals

Golden Naturals wil zoveel mogelijk mensen helpen op een een natuurlijke manier gezond te zijn en te blijvenHun producten zijn van hoogwaardige kwalitiet en uitvoerig getest, geproduceerd op natuurlijke basis en met zoveel mogelijk bioactive en zo min mogelijk chemische stoffen.

Golden Naturals

VitOrtho

Al bijna 30 jaar zet VitOrtho zich elke dag voor de volle 100% in om met hun producten en diensten een gezonde manier van leven te stimuleren. Daarbij is het belangrijk om natuurlijke en kwalitatief hoogwaardige voedingsstoffen te gebruiken die zeer goed opneembaar zijn.

VitOrtho

Solgar

Duurzaamheid en integriteit staan centraal in de Solgar filosofie. Dit betekent dat Solgar bewuste keuzes maakt bij de productie van Solgar supplementen en daarnaast actief projecten ondersteunt die bijdragen aan een duurzame samenleving.

Solgar

VitaKruid

VitaKruid zet zich in op de ontwikkeling van hoogwaardige voedingssupplementen. Hierbij is kwaliteit kernbegrip, wat betekent de hoogst mogelijke werkzaamheid, dosering en biologische beschikbaarheid op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Vitakruid

Bij VitAdvice kiezen we zoveel mogelijk voor biologisch en bieden we een breed scala aan biologische supplementen, biologische voeding en biologische schoonheid om jou te helpen hetzelfde te doen.

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen