Tot 30% korting Op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland boven €70,- (België €100,-)
Achteraf betalen op factuur

Alles wat je wilt weten over zweten

Geplaatst op 12-10-2021

Zweten is een natuurlijke reactie van je lichaam, maar soms kan het best vervelend zijn. Het gebeurt als je lichaam stress, angst, inspanning of warmte ervaart. Het helpt je om af te koelen en je temperatuur op peil te houden. Iedereen transpireert een andere hoeveelheid, dit kan onderling veel verschillen.

Wie zweet er het meest?

Vrouwen, kinderen en oudere mensen transpireren over het algemeen minder dan (jonge) mannen. Het kan zijn dat je een onderliggende infectie of hormonale stoornis hebt waardoor je meer transpireert dan anderen. Mensen met een goede conditie transpireren meer en sneller dan mensen in minder goede conditie. Wanneer je lichaam gewend is aan regelmatige inspanning reageert het namelijk efficiënter en sneller.

Stinkt zweet?

Zweet is in principe geurloos, echter als het in aanraking komt met bepaalde bacteriën kan er een geur ontstaan.  Regelmatig wassen en kleding wisselen helpt. Je kunt ook een antibacteriële douche crème of deodorant gebruiken om de kans op geur te verminderen. Je okselhaar scheren is ook een aanrader, want de warmte van de haartjes zorgt voor meer zweten en bovendien voor een behaaglijke haard voor bacteriën. Voorkom bij kleding synthetische stoffen, ga liever voor katoen, linnen of zijde.

Hoe gebruik je deodorant of anti-transpirant het beste?

Als je huid nat is kan het de deodorant niet opnemen. Je kunt je na het sporten of douchen dus het beste eerst goed afdrogen en een tijdje aan de lucht laten afkoelen. Voor een optimaal resultaat gebruik je de deodorant op je droge huid. Er is een verschil tussen een deodorant en anti-transpirant. Deodorant is een soort parfum dat geur maskeert, ideaal als je weinig zweet. Heb je echter veel last van zweet dan kun je beter een anti-transpirant gebruiken; deze blokkeert je zweetkliertjes waardoor het transpireren verminderd wordt.

Last van overmatig zweet? Of wil je gewoon lekker ruiken? Met onze tips kun je zelfverzekerd op pad:

Talkpoeder

Een snelle oplossing tegen zweterigheid is een beetje talkpoeder aanbrengen. Talk neemt overtollig vocht op en vermindert het zweten tijdelijk. Deze oplossing is slechts van korte duur, maar kan wel handig zijn in sommige situaties.

Mentho
Fagron

Aluminiumchloride

Aluminiumzouten op je huid verminderen zweten en worden regelmatig gebruikt bij overmatig zweten. Breng het gedurende 2 tot 5 dagen achter elkaar ’s avonds aan op een schone en droge huid. De volgende ochtend was je je handen goed af.

100 % natuurlijke deodorant van We Love The Planet

Deodorant zonder aluminiumzouten maskeert alleen de geur, ideaal als je matig transpireert. De crème deodorant van We Love The Planet bestaat alleen uit 100% natuurlijke ingrediënten en is biologisch gecertificeerd. Hierdoor is de deodorant beter voor jouw huid en onze planeet.

We love the planet
Therme Bali

Anti-transpirant deodorant

Zowel de transpiratiegeur als overmatige vochtvorming worden effectief bestreden. Geniet van de oriëntaalse bloemengeur van vanille, orchidee en jasmijn. Laat geen witte strepen achter.

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen