Tot 30% korting Op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland boven €70,- (België €100,-)
Achteraf betalen op factuur

GeBalanceerd de feestdagen tegemoet, het nut van Vitamine B!

Geplaatst op 23-11-2021

De december maand is een feestelijke periode waarin we veel en graag samen zijn met de mensen waar we ons prettig bij voelen. Dat betekent ook dat we er goed uit willen zien en dus een bezoekje brengen aan de kapper, eventueel onze nagels laten doen en feestelijke kleding aanschaffen. Mooi haar en gezonde nagels is iets wat we graag willen behouden, ook na de feestdagen.

Ze zeggen niet voor niets: schoonheid komt van binnenuit. Als je je goed voelt straal je dat ook uit! Het najaar is vaak een tijd waarin we ons niet altijd even prettig voelen. De dagen zijn kort en kunnen koud en guur zijn. Doordat we veel tijd binnen doorbrengen ligt een griep of verkoudheid op de loer, maar ook onze gemoedstoestand heeft hier onder te leiden. Vitamine B complex is heel belangrijk voor het goed functioneren van ons lichaam. Het vitamine B complex bestaat uit 8 B vitamines die allemaal hun eigen werking hebben, maar vaak ook onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn.

Welke B vitamines zijn er dan en welke werking hebben ze?

B1 Thiamine Zenuwstelsel, energiehuishouding, gemoedstoestand en heldere geest, geheugen en concentratie    
   

B2 Riboflavine

Zenuwstelsel, vernieuwing van huidcellen, verminderen van vermoeidheid, energiehuishouding, gezichtsvermogen

B3 Nicine

Zenuwstelsel, vernieuwing van huidcellen, verminderen van vermoeidheid, energiehuishouding, gemoedstoestand en heldere geest, geheugen en concentratie

B5 Pantotheenzuur

Verminderen van vermoeidheid, energiehuishouding, gemoedstoestand en heldere geest, geheugen en concentratie

B6 Pyridoxine

Verminderen van vermoeidheid, energiehuishouding, reguleren van hormonale activiteit, weerstand

B8 Biotine

Zenuwstelsel, groei van het haar, vernieuwing van huidcellen, energiehuishouding, gemoedstoestand en helder geest, geheugen en concentratie

B11 Foliumzuur

Verminderen van vermoeidheid, gemoedstoestand en heldere geest, geheugen en concentratie, weerstand, ontwikkeling ongeboren kind

B12 Cobalamine

Zenuwstelsel, verminderen van vermoeidheid, energiehuishouding, gemoedstoestand en heldere geest, geheugen en concentratie, weerstand

 

B vitamines hebben een hele brede werking en zijn dus essentieel voor het goed functioneren van ons lichaam. B vitamines zijn in water oplosbaar, wat betekent dat wanneer we te veel innemen dit weer uitscheiden via de urine.

De werking van B vitamines

Zenuwstelsel

B vitamines hebben een zeer belangrijke werking bij het ondersteunen van het zenuwstelsel en immuunsysteem. Een tekort kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld schade in de zenuwen en hersenen.

Energiehuishouding, gemoedstoestand, heldere geest, geheugen en concentratie.

Vitamine B speelt een belangrijke rol bij de stofwisseling. Het haalt energie uit onze voeding zoals koolhydraten, eiwitten en vetten. We weten allemaal wat koffiedrinken of het eten van suikers met ons lichaam doet. Het geeft een boost wat zorgt voor tijdelijke energie, maar daarna weer een dip.

Doordat de juiste natuurlijke energie uit de stofwisseling wordt gehaald heeft dat een groot effect op het helder denken, ons geheugen en zorgt dat we ons goed kunnen concentreren. Als je een heldere geest hebt, heeft dat automatisch effect op je gemoedstoestand.

Haar

Ons haar groeit en dat betekent dat er nieuw haar wordt aangemaakt, het oude haar verliezen we en dat zorgt voor haaruitval wat uiteraard heel normaal is. Met regelmaat naar de kapper gaan is ook zeer aan te bevelen, omdat het knippen van dode punten het haar een boost geeft en het er weer gezond uit gaat zien.

Haar

Soms kun je wat meer last hebben van haaruitval door bijvoorbeeld zwangerschap. Dit heeft te maken met de hormoonhuishouding die aan het veranderen is. Dit gebeurt voornamelijk tijdens de begin periode van de zwangerschap, maar ook na de zwangerschap. Hierbij kan suppletie een positieve bijdrage leveren.

 

 

 

New Care heeft een mooie combinatie met o.a. Vitamine B om je te helpen je haar, huid en nagels gezond en sterk te houden.

Haar Huid Nagel (60 capsules)

Nagels

B–vitamines zijn niet alleen belangrijk voor het haar, maar ook voor de nagels. Veel mensen denken dat een tekort aan calcium het probleem is van kwetsbare en gescheurde nagels, maar een nagelplaatje bevat maar 0,2% calcium, wat het dus zeer onwaarschijnlijk maakt. Wat wel een oorzaak kan zijn is het gebruik van gellak wat momenteel echt een trend is. Een mooie kleur op de nagels die vervolgens een aantal weken blijft zitten en amper beschadigd is erg populair. Het zorgt er helaas ook voor dat de nagels weinig ruimte hebben om te ademen, hierdoor broos worden en kunnen gaan scheuren. Verder hoor je vaak dat mensen met een beroep waarbij zij veel met de handen in het water zitten, zoals schoonmakers en kappers, last hebben van broze nagels. Het is niet schadelijk voor de gezondheid, maar wel vervelend.

Huid

Naast het haar en de nagels is vitamine B ook geschikt voor de huid. Het zorgt namelijk voor het versterken van de huidcellen. Het helpt bij problemen als uitslag en irritatie, maar beschermt ook tegen de schadelijke invloeden van UV-straling en helpt de vochtbalans op orde te houden.

Vitamine B12 en veganisten

Vitamine B12 is niet te halen uit plantaardige voeding en dus zeer belangrijk als je geen dierlijke voeding eet. Een gebrek aan B12 kan op termijn namelijk zeer schadelijk zijn voor het lichaam. Als de stofwisseling niet optimaal werkt kan dit gevolgen hebben voor de werking van de zenuwen en hersenen. Suppletie is dan ook zeer wenselijk, maar hoe kies je de juiste suppletie? Er zijn 2 soorten B12, namelijk cyanocobalamine en methylcobalamine. Beide soorten zijn prima. Veel mensen geven de voorkeur aan een zuigtablet, omdat deze snel en zuiver wordt opgenomen.

 

 

 

NOW Vitamine B12 zuigtabletten zijn een goede aanvulling voor flexitariërs, vegetariërs of veganisten.

NOW Vitamine B12

B-vitamines doen dus veel meer dan het versterken en gezond houden van onze haren, huid en nagels. Vitamine B ondersteunt bij het normaal functioneren van het zenuwstelsel, maar zorgt ook dat de energiehuishouding op orde blijft. Als deze twee op orde zijn zorgt dit voor een gebalanceerde gemoedstoestand en houdt het de geest helder. Dit zorgt er weer voor dat je je goed kunt concentreren en je geheugen optimaal kan functioneren. Balans is het sleutelwoord als het gaat om B vitamines, ze hebben onderlinge samenwerking nodig, maar ook met andere vitamines en daarom zie je de B vitamines ook vaak in een multivitamine terugkomen.

Het belangrijkste is om de B vitamines uit de voeding te halen. Gelukkig zit het in heel veel voedingsmiddelen zoals: aardappelen, vlees, groente, vleeswaren, melk en melkproducten, fruit, noten en peulvruchten. B12 komt uitsluitend voor in dierlijke producten als vlees, vis, melk en eieren.

Een echte allround vitamine dus! Het aanschaffen van een goed vitamine B-complex is geen overbodige luxe. Wij bieden je een aantal varianten van de meest vooraanstaande merken.

Golden Naturals B Complex
GN B Complex
AOV Vitamine B complex
AOV B Complex
Royal Green B complex
Royal Green B Complex
 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen