Tot 30% korting Op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland boven €70,- (België €100,-)
Achteraf betalen op factuur

Met een sterke weerstand terug naar school

Geplaatst op 31-08-2021

Met een sterke weerstand terug naar school

Kinderen op lagere en middelbare scholen delen klaslokalen, speeltuinen en toiletten, echte broedplaatsen voor ziektekiemen. Het kan een uitdaging zijn om kinderen hun handen goed te laten wassen en te voorkomen dat ziekten zich verspreiden. Met een beetje vooruitplannen kun je die ziektekiemen te slim af zijn en de afweer van je kinderen versterken.

Leer je kind goede hygiëne

Goede hygiëne is het halve werk. Ziektekiemen kunnen snel van het ene kind op het andere overgaan en via de handen worden overgebracht naar hun mond. Je kunt de mogelijke verspreiding verminderen door je kinderen aan te leren hun handen regelmatig en grondig te wassen. Laat ze tijdens het wassen minstens 20 seconden een liedje zingen, bijvoorbeeld “Altijd is Kortjakje ziek”. Beloon je kind voor goed handen wassen.

Echinacea voor kinderen

Een van de beste natuurlijke remedies voor het immuunsysteem is echinacea purpurea. Dit kan enorm helpen de symptomen van verkoudheid en griep te bestrijden. Het ondersteunt de weerstand en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Er zit ook vitamine c in, een goede antioxidant die helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen. Daarnaast heeft een lekkere natuurlijke framboossmaak, ideaal voor kinderen.

echinaforce

Vitamine A, B, C, D en E

Vitamine C is een van de beste vitamines voor de immuungezondheid van kinderen (en ook voor volwassenen). Je zorgt ervoor dat je kind dit veel binnenkrijgt via sinaasappels, broccoli en andere groene groenten. Ook kiwi's en aardbeien zijn geweldige bronnen van vitamine C. Geef je kinderen eens een heerlijke smoothie volgeladen met vitamine C door fruit met een handvol spinazie te vermengen.

Ook de overige letters zijn belangrijk: Vitamine A wordt ook wel de anti-infectie vitamine genoemd, doordat het zorgt voor de aanmaak van voldoende witte bloedcellen. Vitamine B6 zorgt net als vitamine A voor voldoende witte bloedcellen in het lichaam. Bij een klein tekort aan vitamine D is je kind meer vatbaar voor ziekte. Vitamine E is een antioxidant en beschermt de cellen van het afweersysteem.

Als aanvulling op voeding kun je je kind een goede multivitamine of een vitamine C geven om hun weerstand op peil te houden en ervoor te zorgen dat ze voldoende essentiële vitamines en mineralen binnenkrijgen.

Vit C Liposomaal Multi Junior

Zeg nee tegen suiker!

Houd geraffineerd suiker zo veel mogelijk weg van je kindje, dit heeft namelijk een sterke weerslag op het immuunsysteem. Beperk snoep tot een minimum of vervang het door lekker gedroogd fruit. De meeste kindjes zijn dol op rozijnen, probeer ook eens mango, dadels of abrikozen. Klik op onderstaand logo om het assortiment van Mijn Natuurwinkel te zien voor gezonde suggesties.Mijn Natuurwinkel

Antibioticakuur gehad? Zorg voor hun buikje!

Heeft je kind onlangs een antibioticakuur gehad? Dan is een supplement met levende bacteriën of probiotica voor kinderen een goed idee. De antibiotica bestrijdt namelijk niet alleen slechte bacteriën maar ook de goede die je kindje hard nodig heeft. VitOrtho Kind Priobiotica Poeder helpt kindjes vanaf 4 maanden hun darmflora op peil te houden.

Probiotica

Goede nachtrust

Tot slot wellicht de belangrijkste manier om de gezondheid van je kind op peil te houden: een goede nachtrust. Als je kind te weinig slaapt kan deze meer vatbaar worden voor ziektes en infecties. Zorg ervoor dat het lichaam van je kind zichzelf kan herstellen, verloren materialen aan kan vullen en slijtage kan herstellen door je kind volledig uit te laten rusten.

Zo is je kind klaar voor weer een leuke dag op school!

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen