Tot 30% korting Op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland boven €70,- (België €100,-)
Achteraf betalen op factuur

Laag energieniveau bij mannen

Geplaatst op 19-07-2021

Wat veroorzaakt lage energie bij mannen?

We hebben allemaal wel eens te maken met weinig energie, maar langdurige vermoeidheid of gebrek aan energie kan een indicatie zijn dat er iets niet klopt. Mannen kunnen een aantal unieke redenen hebben waarom ze langere tijd vermoeid zijn. Hier bekijken we 5 van de meest voorkomende oorzaken van lage energie bij mannen.

1. Laag testosteron

Als we ouder worden neemt bij mannen de testosteronproductie af. Testosteron is om verschillende redenen belangrijk, van botdichtheid en spiermassa tot zin in seks en motivatie. Een significante daling van de testosteronniveaus kan leiden tot verminderde zin in seks, meer lichaamsvet, verminderde motivatie en slaapproblemen zoals slapeloosheid, die (indien onbehandeld) kan leiden tot chronisch laag energieniveau en mentale en fysieke vermoeidheid.

 

Zink

Wat kun je eraan doen? Een arts kan je testosteronniveaus meten en bij ernstige symptomen een testosteron-vervangende therapie voorschrijven. Als je liever geen hormoonvervangingstherapie volgt kunnen veranderingen in je dieet en belangrijke voedingsstoffen zoals zink zeker ondersteuning bieden. Het is echter niet mogelijk om de lage testosteronniveaus op natuurlijke wijze om te keren.

NOW Zink Picolinaat

  • Goed voor het celdelingsproces en voor het behoud van gezonde cellen en weefsels
  • Helpt het immuunsysteem
  • Voor behoud van sterk en glanzend haar, normale nagels en sterke botten

2. Schildklierproblemen

De schildklier produceert hormonen die bepalen hoe je lichaam energie gebruikt. Als je schildklier minder functioneert kun je ernstige vermoeidheid ervaren, gevoeligheid voor kou, gewichtstoename en zelfs dunner wordend haar krijgen. Hoewel hypothyreoïdie, of lage niveaus van schildklierhormoon, vaker voorkomen bij vrouwen, kan het ook bij mannen voorkomen.

Hyperthyreoïdie kan ook vermoeidheid veroorzaken als gevolg van een bonzend hart, hoge bloeddruk, slaapproblemen en een overbelast systeem. Een eenvoudige bloedtest kan bevestigen of je een schildklierprobleem hebt.

Vital Cell Life Schildklier Formule Plus

Vital Cell Life draagt bij aan een normale werking van de schildklier. Het bevat jodium en selenium.

Schildklier formule plus

jump

3. Slecht humeur

Sint Janskruid

Bij ongeveer één op de acht mannen wordt ooit een psychische aandoening (zoals angst of depressie) vastgesteld, maar het werkelijke aantal zou veel hoger kunnen zijn. Een slecht humeur en depressie beïnvloeden het lichaam op mentaal en fysiek niveau en vermoeidheid is vaak een belangrijk kenmerk.

Arkocaps Sint-Janskruid

Sint-Janskruid is een natuurlijk rustgevend kruid dat de stemming verbetert. Het kruid sterkt de zenuwen en geeft meer geestelijke veerkracht. Het wordt ook wel hypericum genoemd. Je zult na enkele weken verbetering kunnen merken in je geestelijke gesteldheid.

VitOrtho 5-HTP Griffonia

5-HTP is een aminozuur wat aanzet tot de aanmaak van serotonine en melatonine. Serotonine is een belangrijke stof in je hersenen voor het aansturen van je stemming, gedrag en seksualiteit en een normale eetlust. Melatonine is belangrijk voor je slaap ritme en je hormoonhuishouding. Het is al decennia bekend dat 5-HTP helpt tegen depressies, onder meer depressie met daarbij onrust en/of snelle geïrriteerdheid.

5-htp

4. Problemen met slapen

Dormesan

Als je voortdurend slecht slaapt, heeft dit al snel invloed op je energieniveau. Als je moeite hebt met slapen, neem dan de tijd om tot rust te komen voordat je naar bed gaat, zodat je zenuwstelsel in een pre-slaappatroon kan veranderen. Vermijd schermen gedurende ten minste een uur voordat je elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed gaat. Een natuurlijk slaapmiddel kan ook helpen.

Dormeasan Nachtrust met verse Valeriaan en Hop kan je helpen om in slaap te komen en ook langer in de diepere slaapstadia te blijven. Het is ook niet-verslavend en snelwerkend en ’s ochtends zul je je er niet suf door voelen.

5. Slecht dieet

Een dieet dat vol zit met koolhydraten met snelle afgifte, zoals witte pasta en wit brood, cafeïne houdende dranken en zoetigheden, kan je overdag vermoeid maken. Deze producten geven je een snelle suikerboost, maar na een paar uur zal die plotselinge energiepiek dalen, waardoor je je moe en slaperig voelt. Het duurt niet lang voordat je weer naar zoet verlangt.

Je kunt beter kiezen voor energierijke voedingsmiddelen met een laag suikergehalte en langzame suikerafgifte. Goede voorbeelden hiervan zijn volkoren granen, noten en zaden. Noten en zaden zijn bovendien zeer eiwitrijk, waardoor je langer een vol gevoel ervaart.noten en zaden

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen