Tot 30% korting op de verkoopadviesprijs
Gratis verzending in Nederland en België bij een bestelling vanaf €75,-
Achteraf betalen op factuur middels Klarna

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Filter op

Toon filters

Sorteren

Prijs

tot

Merk

Vitamine B7 kopen? Vitadvice vitamine B7 expert

Wat is vitamine B7?

Vitamine B7, ook wel bekend als biotine, is een in water oplosbare vitamine die behoort tot de familie van B-vitamines. Biotine is belangrijk voor het metabolisme van vetten, koolhydraten en aminozuren in het lichaam. Het speelt een belangrijke rol bij het handhaven van een gezonde huid, haar en nagels. Biotine is ook nodig voor de productie van glucose en energie in het lichaam. Het is een essentiële vitamine, wat betekent dat het lichaam het niet zelf kan aanmaken en het moet worden verkregen via voeding of supplementen. Biotine komt van nature voor in voedingsmiddelen zoals eieren, noten, zaden, lever, avocado's en vis.

Welke voedingsmiddelen bevatten vitamine B7?

Biotine, ook wel vitamine B7 genoemd, komt van nature voor in veel voedingsmiddelen. Hier zijn enkele goede bronnen van biotine:

 1. Eieren: Eieren zijn een rijke bron van biotine, vooral de dooiers.
 2. Lever: Lever is een van de beste bronnen van biotine.
 3. Noten en zaden: Amandelen, pinda's, pecannoten, zonnebloempitten en walnoten zijn goede bronnen van biotine.
 4. Avocado's: Avocado's bevatten biotine, evenals andere vitamines en mineralen die goed zijn voor de gezondheid.
 5. Zoete aardappelen: Zoete aardappelen zijn een goede bron van biotine en ook rijk aan vezels en andere voedingsstoffen.
 6. Vis: Zalm, makreel en tonijn zijn goede bronnen van biotine.
 7. Champignons: Champignons bevatten biotine en zijn ook rijk aan andere belangrijke voedingsstoffen.

Wat zijn de voordelen van vitamine B7 voor de gezondheid?

Vitamine B7, ook bekend als biotine, speelt een belangrijke rol bij veel processen in het lichaam. Hier zijn enkele mogelijke gezondheidsvoordelen van vitamine B7:

 1. Ondersteuning van gezond haar, huid en nagels: Biotine is belangrijk voor de gezondheid van huid, haar en nagels en kan helpen bij het verminderen van haaruitval en het verbeteren van de huidconditie.
 2. Verbetering van de bloedsuikerspiegel: Biotine kan helpen bij het verbeteren van de insulineresistentie en het handhaven van een gezonde bloedsuikerspiegel.
 3. Ondersteuning van het zenuwstelsel: Biotine is belangrijk voor de productie van neurotransmitters die betrokken zijn bij de regulatie van de stemming en de cognitieve functie.
 4. Vermindering van ontstekingen: Biotine kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, die verband houden met veel chronische ziekten.
 5. Ondersteuning van de zwangerschap: Biotine is belangrijk voor een gezonde zwangerschap en de ontwikkeling van de foetus.
 6. Behandeling van biotinetekort: Mensen met een biotinetekort kunnen baat hebben bij biotinesupplementen, die de symptomen van het tekort kunnen helpen verminderen.

Kan ik teveel vitamine B7 binnenkrijgen?

Hoewel biotine veilig is in de aanbevolen doseringen, kan te veel biotine in zeldzame gevallen bijwerkingen veroorzaken. Omdat biotine een in water oplosbare vitamine is, wordt het teveel aan biotine meestal uitgescheiden via de urine. Er is momenteel geen vastgestelde bovengrens voor biotineconsumptie, maar er zijn enkele meldingen geweest van milde bijwerkingen bij doses hoger dan 10 mg per dag. Dit kan leiden tot huiduitslag, acne, spijsverteringsproblemen en zelfs een verstoorde werking van laboratoriumtesten. Als je overweegt om biotine-supplementen te nemen, is het raadzaam om de aanbevolen doseringen te volgen en indien nodig medisch advies te vragen.

Wie loopt er risico op een tekort aan vitamine B7?

Een tekort aan vitamine B7 of biotine is relatief zeldzaam, omdat het in veel voedingsmiddelen voorkomt en het lichaam slechts kleine hoeveelheden nodig heeft. Echter, sommige mensen kunnen meer risico lopen op een biotinetekort, zoals:

 1. Mensen die langdurig antibiotica nemen: Biotine-producerende bacteriën in de darmen kunnen door antibiotica worden gedood, waardoor de opname van biotine wordt belemmerd.
 2. Mensen met maagdarmproblemen: Biotine-opname kan worden belemmerd bij mensen met maag-darmproblemen, zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa.
 3. Zwangere vrouwen: Zwangere vrouwen hebben mogelijk meer biotine nodig voor de ontwikkeling van de foetus en kunnen een risico lopen op een biotinetekort.
 4. Mensen die roken: Roken kan de biotine-opname belemmeren en het risico op een tekort verhogen.

Een geschikt supplement om uw vitamine B7 niveau omhoog te helpen is Lamberts Myo-inositol

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen